Postet: 14. mai 2017. Disse tre boblevinene er gode kandidater til nasjonaldagsfeiring. Og andre hyggelige sammenkomster.

 

Musserende hører med til feiring. Både i mai og andre tider av året. Foto: Geir Salvesen

Neida, det trenger ikke å være dyrt. Rundt 200 kroner og under er det mange gode musserende viner. Her har jeg funnet to varianter i den priskategorien og en ekte Champagne.

En av Polets storselgere – Delorme Blanc de Noirs – er nå kommet i ny årgang. 2015. Det er en på alle måter generøs årgang, og her er det fullt smakstrøkk for en helt ok pris.

9099801 Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015, Bourgogne, Frankrike. Kr 167,90, Karakter: 6, Poeng: 85. Basisutvalget.
Musserende viner fra Bourgogne er noe av det nærmeste man kommer Champagne. Samme druetyper brukes. Og Delorme har slått seg inn på det norske markedet med en musserende som har det lille ekstra for prisen. Dyp kobberfarget. På duft får du et streif av røde epler og epleskall, smaken er konsentrert og fyldig med god lengde. t svakt baconstreif fra en årgang som ellers er kobberfarget. Laget på 100 prosent Pinot Noir, noe som gir god smaksstøtte.

Veldig bra årgang av denne norske bestselgeren. Foto: Produsenten. 

3817701 Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2009, Lombardia, Italia. Kr 209,90, Karakter: 6, Poeng: 86. Basisutvalget.
Er du på jakt etter en moden Champagne med lagringskarakter? Vel, dette er ikke en Champagne, men en veldig bra kopi. Krydret, gul, eplefruktighet med melne epler, varm brødbakst og veldig lengde. En kraftplugg. Går fint til mat. Eller som en litt kraftig aperitiff.

6200801 Roederer Brut Premier  Champagne, Frankrike. Kr 429,-, Karakter: 6, Poeng: 91 Basisutvalget.

Roederer er alltid til å stole på. Her får du god smaksdybde, med krisp, men moden frukt, eple og steinfrukt, kjeksaktig bitt i midtpartiet og god lengde. Fin mineralitet også.