Delaire-Graff, Stellenbosch.
THE WINELANDS

Fjell, vinmarker, restauranter, byer og landsbyer. I The Winelands som ligger en knapp time med bil utenfor sentrum av Cape Town, finnner du Afrikas beste restauranter, og noen av de flotteste utsiktene.
 
vinreise2
Utsikten fra hotelldelen av Delaire-Graff er av første klasse. Simonsberg som ligger ved Stellenbosch, troner i bakgrunnen. Eiendommen bak til venstre er Tokara, som også har et interessant vin- og mattilbud.
 
Ikke la deg forlede av adressen, for dette er et sted oppe i Helshogte Pass i The Winelands i Kapp-provinsen som kanskje er det beste hotellet i Sør-Afrika for tiden. Det er i hvert fall ett av de aller dyreste. Hvis du må spørre, har du trolig ikke råd til å bo her. Når diamanthandleren Graff skal lage hotell, kombinert med restaurant og vingård, spares det ikke på noe. Man ser det allerede ved oppkjørselen der veien slynger seg oppover et blomstereldorado, og under en allé av skyggefulle trær – med kunstverk og skulpturer – at dette er noe helt spesielt.
 
vinreise21
Delaire-Graff har et eget, stort smakrom. Alt er lagt opp for vinturisme.
 
Selve hotellet på toppen er skilt fra vingården og restauranten litt lenger nede i veien. De åtte småhusene som utgjør hotelldelen, er holdt i en minimalistisk, japansk stil, med rennende vann og blomster. En restaurant med crossover-kjøkken har også en utedel og på en klar dag er det ikke noe problem å se silhoutten til Table Mountain der ute i vest.
Men aller best for en mer budsjettjustert lommebok er å dra til ”vingården” lenger nedi bakken. Her finner du en ekstremt fremtidsrettet arkitektur, du kan se på vinproduksjonen og tønnene som ligger innenfor enorme glassvinduer. Og du kan altså spise lekker, lett mat ute på den enorme uteserveringen med en nesten overjordisk utsikt over blant annet Simonsberg og Groot Drakenstein.