Postet: 11. nov. 2016. Bordeaux-elskere har trange tider. De gode vinene koster mye. For mye, for de fleste. Men her er det en luring. En god Pomerol under 300 kroner.

la-fleur-petrus-pomerol

Ikke akkurat denne, nei. Dette er i toppsjiktet, pris- og kvalitetsmessig. Foto: Geir Salvesen

Pomerol er noe helt spesielt i Bordeaux-sammenheng. Ikke er det noen offisiell kvalitetsrangering av vinene, ikke er det noen pittoresk landsby for turistbusser og andre å dra til. Hvis man da ikke regner kirken og spiret omgitt av vinmarker som noe ekstra. Vinene skiller seg også ut fra andre Merlot-drevne vinstiler i området. Det er liksom et mørkt, fyldig skyv over dem med varm, moden plomme- og bjørnebærfrukt. De mangler strengheten til vestkant-bordeaux’ene. Men har den fordelen at de er tidlig modne. Og at de – på grunn av de ganske runde og modne tanninene – og fruktsødmen – er brukelig til mange matretter som ellers ville ha fått problemer med Mêdoc-stilene.

Ulempen er at mange av dem etter hvert koster veldig mye penger. Så er det av og til man dumper over habile billigviner, om vi skal kalle en vin litt under 300 kroner for noe sånt.

la-pointe-redusert

Pomerol La Pointe. Mye Bordeaux for pengene.

3634901 Pomerol La Pointe 2012, Pomerol, Frankrike. Kr 289,90, Karakter: 6, Poeng: 87

Fyldig, kremete, mørk og passe moden bærfrukt med litt smørende fruktsødme og modne tanniner. Pent balansert og godt tilgjengelig nå. Men kan fint lagres.