Postet: 6. juli 2017. En økologisk boksevin fra Toscana som til og med er god. La Selva er en av de første boksevinene i Norge fra Maremma-området i Toscana. Veldig allsidige dråper.

En god og allsidig sommer-rødvin er denne fra Cantina LaSelva. Blir faktisk enda bedre etter dekantering. Foto: Geir Salvesen

Også Sangiovesedruen kan variere kraftig, selv innenfor et begrenset område som Toscana. I nord, rundt Firenze, har den kraftige, kirsebæraktige og sursøte aromaer og smaker. Mens ute ved kysten i Maremma-området er det mørkere bærslag som blir dominerende. Og det er denne vinen et typisk eksempel på. I Maremma dyrker man også mye Cabernet og Merlot og de brukes i blandinger. Men her har man altså en 100 prosent Sangiovese.

7605606 LaSelva Maremma 2015 3 ltr Bag-in-Box, Toscana, Italia. Kr 449,60, Karakter: 6, Poeng: 82

Middels mørk rød med purpurkant, fin, saftig duft med hint av urter men mest mørke bær og kirsebær. Samme i smak. Litt fruktsødme balanserer streif av tanniner og urtepreg. Svært allsidig vin som kan brukes til alt fra kosevin på terrassen til kjøtt på grillen. Basisutvalget.

Det er gjerne dette vi forbinder med Toscana. Castello di Brolio på bildet. Men Toscana har også kystnære vinområder ute i Maremma. Foto: Geir Salvesen