Argentina er mest kjent for sine røde Malbec-viner, men hva skjer når man blander en god slump Merlot inn? Man får f.eks en mykere, sommerlig rødvinsvariant som smaker like godt i kosekroken som til et grillmatmåltid.

Ønolog Rodrigo Serrano hos Domaine Bousquet med ukens lavtsvovlede, lavtprisede rødvin fra foten av Andesfjellene. Foto: Geir Salvesen

Ukens vin: Bousquet Malbec Merlot 2018, Mendoza, Argentina.

GEIR SALVESEN

Det er pussig når en fransk drue som Malbec blir plantet i nye omgivelser i Sør-Amerika og bare drar på i smaken. Kraftig, men saftig. Rik, men også fiolduftende. Relativt tanninrik som ung. Og akkurat her er vi ved kjernepunktet: En ung Malbec kan bli litt tøff i munnen, og egner seg best til fettrikt kjøtt, slik det er så mye av i Argentina. Men mindre av i Norge.

Hvorfor ikke da mildne den ferske Malbec-frukten med noe Merlot, tenkte vinmakergjengen på Domaine Bousquet i Mendoza. Som tenkt, så gjort. 50/50 blandingsforhold. Tidligere i vår var Bousquet Malbec Merlot 2018 en av nykommerne på Polet. Det er ikke en vin der man hører englevingene blafre i kveldsbrisen og Nirvana er nær forestående. Det er i stedet en fornuftig, rimelig – ekstremt rimelig – vin som gjør jobben på en teknisk sett fin måte.

Fin måte?

Ønolog og vinmaker Rodrigo Serrano er en munter mann når jeg treffer ham på Norgesbesøk.

-Vi er veldig oppsatt på å redusere sulfitt-tilsetningen i vinene våre, og til høsten lanserer vi en null-svovlet vin, sier han. Og byr på en smak. Frisk, fin frukt. Ikke noen usmak her, nei.

Men nå er det Malbec Merlot 2018.

-Også den har vi redusert sulfitten betraktelig på, sier han. Organisk druedyrking? Også her gjøres det store grep.

Det er den veien det går.

120 kroner for denne. Domaine Bousquet Malbec – Merlot 2018. Foto: Vinmonopolet.

10553501
Bousquet Malbec Merlot 2018, Mendoza, Argentina.

Veldig fin vin med fleskete frukt, Merlot er fin blandingsdrue, som mykner frukten. Men fortsatt litt støttende tanniner. Mørk, moden fruktighet med myk, litt læraktig finish. Lav svoveltilsetning. Passer til: Lyst kjøtt, lam og sau, bbq/grillmat. 120,– kr (basis) 83 poeng (terningkast 6)
Winepartners Nordic AS