Postet: 13. Des. 2016. Mange som drar til Singapore, mellomlander på vei videre i Det fjerne østen. Men denne bystaten er blitt et gastronomisk mekka i Østen. Verdt noen dagers avhopp.

singapore-tarn

Singapore by night. Masse spennende arkitektur rundt havnebassenget. FOTO: Geir Salvesen

Singapore er et sted man er skjerpet. Ikke bare fordi du får bot eller blir kastet i fengsel for forsøpling, men fordi denne livlige og moderne, asiatiske byen kan by på noe av verdens beste mat for tiden.

Byen er en levende metropol omgitt av vakker regnskog og frodige parker. Klimaet er varmt og behagelig hele året, det er trygt og svært rent. Her lever ulike kulturer sammen med respekt for hverandre, det er et godt eksempel for resten av verden. De lokale feirer hverandres høytider og er nysgjerrige på matopplevelser. Vil du gjøre som de innfødte, utforsk alle de forskjellige mattradisjonene på et marked som for eksempel Lau Pa Sat. Da kombineres shopping med spennende matopplevelser og folkeliv, og man kjenner seg ”inside” i Singapore.

singapore-idyll

Singapore er ikke bare høyhus og ny arkitektur: FOTO: Geir Salvesen

En båttur rundt havnen med ny og spennende arkitektur er også et must.

Her er fire utmerkede destinasjoner hvis du vil ha noe skikkelig godt innen mat – og drikke.

jaan-mat

Jaan. Eksperimentelt kjøkken og høy trøffelfaktor. Helt i toppsjiktet i Asia og definitivt blant Singapores 9900 forskjellige restauranter. Fransk i stilen, men mer leken og ørlite fusjon innimellom.  Kjøkkensjef er britiske Kirk Westaway som er så ung at han ser ut som en litt voksen skolegutt. Men som må være ett av verdens topptalenter for tiden.

Adresse: Level 70, Equinox Complex, Swissôtel The Stamford, 2 Stamford Road, Singapore 178882

Tanjong Beach Club Restaurant and Bar.

Denne ligger på Sentosa Island, så du må ta en taxi fra sentrum ut dit. Men: dette er en fasjonabel Beach Club med super restaurant. Og en kjekk strand. Champagne-brunch om søndagen er helt i stoppen. Da flyter det med musserende godsaker.

Adresse: 120 TANJONG BEACH WALK, SENTOSA SINGAPORE 098942,

Open Door Policy.

Er et trendy spisested, i en mer intim og familiær setting. Stilen er avslappet og maten er rustikk og velsmakende. Og heller ikke så dyrt. Enten du velger dagens kjøtt eller fiskerett, kan man nyte god vin til fra en lang og god vinliste. Det er mye å velge fra, så ta gjerne et par glass samtidig for å sammenligne smakene.

Adresse: 19 Yong Siak Street, Singapore.

dessert

Fristende søtsaker på 2AM Dessert Bar. Foto: Geir Salvesen

2AM Dessert Bar.

Alle som er glad i desserter bør oppleve 2am Dessert Bar i Holland Village. Eierinnen Janice Wong er blitt utnevnt til Asias beste dessertchef to år på rad. Janice var opprinnelig utdannet økonom men ble så fascinert av frukter, bær og is at hun satset alt på et liv med søte og friske smaker. Her spiser man også med øynene. Helt himmelsk hvis man har hang til det søte.

Adresse: 21a Lorong Liput.  Holland Village  Singapore 277733

matkunst-pa-jaan

Et kulinarisk mesterverk på Jaan. FOTO: Jaan.