Postet: 30. okt 2016   Tyskere er aller best tørre. Og denne GG-rieslingen er virkelig en godbit.

cvon-winning-ramme

Foto: Vinmonpolet.

En litt småirriterende ting i min munn er den tropiske sødmen man av og til/ofte får fra tyske Rieslingen. Det er en liten kjepphest jeg har, og ofte velger jeg andre og tørrere og kjøligere druestiler til mine matviner. Men det er unntak. Mange unntak, egentlig. Breuer i Rheingau er en av dem. Von Winning med sin Forster Ungeheuer GG er en annen av dem.

Nå om dagen skryter alle opp 2015-årgangen, fordi det jo er den som kommer – og også fordi den overalt er bra. Men jeg synes nok at noen av de rieslingene jeg har smakt fra 2015 har mer fruktsødme enn 2014-årgangene. Det er akkurat som det mineralske skinner mer igjennom i den årgangen, og så har den jo fått et år til på seg til å dempe frukten og bli mer integrert.

Hvis jeg skulle hatt en skikkelig GG nå, hadde jeg kjøpt denne. Og dekantert den.

 1714501 Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG2014, Pfalz, Tyskland. Kr 329,-, Karakter: 6, Poeng: 92  

Svak grønntone, på duft kjølig steinfrukt og stikkelsbær og pære, samme på smake, veldig ung, men veldig kompleks, stappet av konsentrert frukt med alt i balanse. Svakt krydret. Tørr. Elementer av limeskall på smaken. Bør lagres til 2018 eller dekanteres. Denne trenger man ikke være Riesling-fan for å drikke.