Postet: 4. Des. 2016.  Cava? Har aldri vært noen stor favoritt i min munn. I vonde tilfeller blir det plastbøttearomaer ut av vinene.

Gramona

Dessuten har druene stygg-merkelige navn: Xarel-lo høres ut som en skikkelse fra en Star Wars-film, men er altså en av hoveddruene bak denne drikken fra Catalonia i Spania. Da har jeg heller villet drikke en Cremant de Bourgogne som jo til og med har samme druesammensetning som ekte Champagne. Eller en Franciacorta fra Italia.

Men noen gode overraskelser har jeg også hatt med Jyvé y Camps, spesielt etter at jeg smakte en skikkelig vellagret en i en av Barcelonas bakgater. Det går an.

Så var det en dag at en fullstendig ukjent Cava dukket opp. Gramona. Den smakte fint. Men – sier du – den koster jo over 250 kroner, jo.

Javisst. Men uten at jeg har testet det, er det nok mulig at den kan måle seg med de rimeligere Champagnehusene.

17001 Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2010, Penedes, Spania. Kr 269,-, Karakter: 5. Poeng: 86

Konsentrert, tight eplefrukt, gule epler, bra syre og god lengde. Litt lukket og trenger et større glass å åpne seg i. Jeg brukte et hvitvinsglass. Så ble den fin. Aperitiff- og skinkevin. Bestillingsutvalg.